Държавният глава Румен Радев отличи с Почетния знак на президента цирковите артисти сестри Колев

01.06.2024, Събота

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента сестрите Мишел и Никол Колев за забележителните им успехи на световната циркова сцена. В началото на тази година те получиха наградата „Златен клоун“ на 46-ия международен фестивал в Монте Карло, определяна като „оскарите“ на цирковото изкуство. Президентът Радев отличи популярните акробати в началото на 13-ото издание на спектакъла „Нощ на звездите“ в Арена "София“, който ежегодно подкрепя талантливите деца на България и популяризира техните успехи. Държавният глава бе придружен от съпругата си Десислава Радева.

„За мен е чест и огромно удоволствие да отлича с Почетния знак на президента на Република България тези две невероятни момичета, артисти и бойци, които завладяха световната сцена и носят в сърцето си частица от силата на българския дух и традиции“, каза държавният глава.

В приветственото си слово президентът изрази благодарност към артистичния директор на световноизвестния „Цирк дю Солей“ Борис Веркховски, за ангажираността му към инициативите за развитието на цирковото изкуство в България и за личното му съдействие сестри Колев да бъдат сред участниците в „Нощ на звездите“.

Държавният глава отбеляза, че цирковият спектакъл „Нощ на звездите“, който традиционно се провежда в България, е на световно ниво и открои приноса на създателя му Енчо Керязов за вдъхновението и личния пример, с които продължава да "заразява" българските младежи за духовно и личностно развитие.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ