ИНИЦИАТИВАТА

ПРОГРАМА НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

за насърчаване на физическата активност на българските деца чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.

Бъдещето принадлежи на нациите, които не само развиват индустрия, наука и нови технологии, но и подготвят усилено своите граждани за предизвикателствата на това бъдеще – да бъдат физически и психически здрави и устойчиви, с изграден характер, морални ценности и родолюбие. А това означава масов спорт, физическа активност, природосъобразен начин на живот и патриотично възпитание още от най-ранна детска възраст.

Обездвижването сред младите хора в България е значимо предизвикателство на нашето съвремие. Спортът се свързва предимно с физическото развитие, на което много млади хора в епохата на компютрите, електромобилите и дроновете, не отдават нужното внимание. Но спортът означава много повече от физическо развитие, защото спортът:

  • Развива бързина, концентрация и гъвкавост на мисълта
  • Калява психиката и кове характер
  • Развива естетика и дава самочувствие
  • Утвърждава екипния дух, спортсменството и уважението към другия
  • Носи здраве и намалява драстично разходите за здравеопазване
  • Спомага за изкореняване на агресията в училище, в дома, по улиците
  • Сближава хората и народите - спортът е мир
  • Спортът в развитите държави вече е част от икономическото развитие

Целта на инициативата „Спортувай с Президента“ е чрез личен пример и колективните усилия на институции, родители, преподаватели и треньори, да се повиши физическата активност и да се подобри здравния статус на децата и младите хора. Всичко това в името на по-доброто физическо, психично и ментално израстване на нашите деца.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ