Спортувай с Президента събра млади таланти и големите български шампиони

30.06.2023, Петък

Във връзка с кръгли годишнини Президентът на Република България удостои с Почетен знак Таню Киряков, Румяна Нейкова, Йордан Йовчев и Станка Златева. На съвместна церемония в Гербовата зала на бяха отличени и учениците, постигнали най-добри резултати на проведения през изминалата учебна година „Президентски тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“. Държавният глава удостои с плакет „Млад спортист“ 12 момчета и 12 момичета в 4 възрастови групи.

В рамките на церемонията бяха удостоени с плакет „Доброволец на годината“ Младежки Парламент Ямбол за доброволческите усилия, допринесли за провеждането на спортните състезания от „Президентския тест“. За осигуряване на най-добри условия за масов спорт, развитие на младите таланти и популяризиране на инициативата държавният глава връчи и плакет „Община на годината“ на община Ямбол, представена от зам. кмета г-н Енчо Керязов.

Големите български спортисти като неведнъж са ни карали да се чувстваме горди, че сме българи. За мен беше чест да ги удостоя с Почетния знак на държавния глава за техните постижения по повод годишнините им. Днес някои от тези легенди в спорта застанаха рамо до рамо с учениците, постигнали най-високи резултати на „Президентския тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“. Вярвам, че тази среща ще остави ярък отпечатък в израстването на младите хора и като спортисти, и като личности и се надявам един ден те също да бъдат шампиони, с които България да се гордее. Отбеляза Презудентът в приветствените си думи.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ