100 години волейбол в България

17.10.2022, Понеделник

Президентът на републиката Румен Радев уважи церемонията по случай отбелязването на 100 години волейбол в България. Сред официалните гости на вековния юбилей бяха президента на FIVB Ари Граса и на CEV Александър Боричич.
"100-годишнината на българския волейбол е повод да си припомним за всички успехи на европейско, световно и олимпийско равнище, които го превърнаха в най-титулувания колективен спорт у нас за всички времена. Поздравления на всички ветерани, които поставиха основите на волейбола у нас, превърнаха го в световна сила и пренесоха славните традиции и силата на българската школа през годините. Благодаря и на днешните състезатели и треньори, че запазвайки традициите, продължават да са повод за гордост на българите и дават надежда за бъдещето.
Защото българският волейбол не е само титли и медали. Той не само изгражда невероятни физически качества, но изисква и интелект, гради характер, възпитава във воля и всеотдайност, в дух на уважение към опонента, в спортсменство, в колективна мисъл и стремеж за успех.
Затова волейболът ни дава надежда, че има и друга, много по-добра, много по-смислена и пълноценна перспектива пред нашата младеж. Приемам думите на легендата Любомир Ганев, че трябва да върнем българската младеж в спортните зали, като обещание.
Инициативата „Спортувай с президента“, която с подкрепата на местната власт и държавните институции насърчава колкото се може повече деца да спортуват, ще бъде част от тази политика." отбеляза президента в приветствието си към волейболната общественост.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ