Стартира онлайн платформата на инициативата "Спортувай с Презиеднта"

01.06.2020, Понеделник

В Деня на детето стартира уеб платформата на инициативата „Спортувай с президента“ за насърчаване на физическата активност сред младите хора.

„Бъдещето принадлежи на тези нации, които подготвят своите граждани за предизвикателствата на това бъдеще – да бъдат физически здрави и психически устойчиви, с изграден характер, морални ценности и родолюбие“. Това заяви държавният глава Румен Радев при стартирането на уеб платформата на инициативата „Спортувай с президента“.

Основната цел на инициативата е да насърчи физическата активност на българските деца чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми на физическо възпитание на младите хора, които ще могат да бъдат споделяни в откритата уеб платформа. Участниците в „Спортувай с президента“ ще могат да се борят и за президентски награди в различни категории - „Млад спортист“, „Активен клас“, „Посланик на годината“, „Община на годината“. Повече информация за номинациите и различните начини за участие в инициативата може да бъде намерена на сайта: www.sportuvaisprezidenta.bg, както и в социалните мрежи.

Румен Радев: Децата са най-голямото богатство на България и заслужават много по-добро бъдеще

Условията за масов спорт за българските деца все още са далеч от желаните, отбеляза още президентът и припомни, че хиляди български деца нямат физкултурни салони в своето училище, а извън училище са лишени от достъп до елементарни спортни съоръжения. Заделените средства за масов спорт също не са достатъчни, а квалифицираните преподаватели и треньори са твърде малко.

Идеята на инициативата „Спортувай с президента“ е чрез личен пример и колективните усилия на институции, родители, преподаватели и треньори да се повиши физическата активност и здравния статус на младите хора.

На събитието освен изявени спортисти и спортни деятели, присъстваха атлети и партньори от „Спешъл олимпикс България“ и представители на Асоциацията на родителите на деца с увреден слух (АРДУС).

Участниците бях поздравени с видео обръщение от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ