Турнир по утринна гимнастика и Президентски тест в Ямбол

20.05.2023, Събота

Румен Радев: Пълноценното физическо и духовно развитие на младите ни хора е необходимост за постигането на националните ни цели

Без посветеност на мисията за пълноценното физическо и духовно развитие на младите хора в България трудно ще постигнем амбициозни национални цели и напредък на нацията. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към деца и младежи, участващи в Националния турнир по утринна гимнастика „Ямбол 23“ и в „Президентския тест“ за насърчаване на активния и здравословен начин на живот на младите хора, който е част от инициативата "Спортувай с президента". Държавният глава беше днес в Ямбол за двете спортни прояви.

Над 500 деца от цялата страна представиха гимнастически съчетания в Линейния парк "Тунджа" пред жури, включващо заслужили български спортисти, треньори и преподаватели: Милена Търничкова, Нешка Робева, Маргарита Моллова, Марина Петрова, Тотка Тодорова и Иван Трифонов. Децата взеха участие и в теста на президентската инициатива, в който демонстрираха физическите си способности в няколко различни дисциплини.

Турнирът в Ямбол се провежда за втора поредна година и се организира от местната власт. Румен Радев поздрави ръководството за положените усилия младите хора да растат по-здрави, силни, смели и достойни бъдещи граждани на България, готови да преодоляват всякакви предизвикателства. По думите на президента състезанието се превръща в двигател за завръщане на утринната гимнастика в училищата. Като част от инициативата „Спортувай с президента“, президентският тест набира все по-голяма популярност и обхваща нови общини и училища, отбеляза още президентът.

Сред гостите на спортните прояви беше и министърът на младежта и спорта Весела Лечева. Десислава Илиева, председател на федерация „Спорт за всички“ връчи на президента плакет за приноса му в развитието и насърчаването на спорта сред младите хора.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ