Президентът откри Държавното първенство по спортна стрелба

11.03.2022, Петък

Президентът на България Румен Радев откри в Русе Държавното първенство по спортна стрелба за момичета и момчета.
"Стрелбата е спорт, който донесе много радост и гордост на поколения българи. Десетки са медалите и титлите. Радвам се, че днес вие, младите българи, можете да тръгнете уверено и да следвате примера на звездите в спортната стрелба", каза президентът Румен Радев
"Днес все повече млади хора предпочитат да гледат, вместо да практикуват спорт. Това е сериозен проблем за нашето бъдеще като общество", каза още президентът.
Президентът насърчи младите състезатели да се включат в инициативата "Спортувай с Президента", а през следващата година да се организира и "Купа на Президента" по спортна стрелба.
На церемонията присъстваха големите звезди на българската спортна стрелба Мария Гроздева, Весела Лечева и Антоанета Костадинова.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ