Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента Енчо Керязов

29.06.2021, Вторник

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента Енчо Керязов за цялостния принос на именития акробат и артист в областта на спорта и цирковото изкуство.

"Вашата еквилибристика е демонстрация не само на неимоверна физическа сила и самоконтрол, но и създава усещането дори за безтегловност. Това, с което Вие дарявате в продължение на години нас публиката, смело може да бъде наречено висш пилотаж в цирковото изкуство. Трябват много сили, енергия, талант, смелост, себеотрицание, за да може да се постигне и поддържа в продължение на десетилетие такова съвършенство, което ни дава куража да вярваме в силата на духа и безграничните човешки възможности. Нужно е обаче и голямо сърце, родолюбие и много любов, за да се постигне това, което Вие правите за българските деца. Днешната церемония е израз на признателността на цялото ни общество към Вашата морална и финансова подкрепа за децата на България. Вярвам, че посланието на Вашата фондация „Благотворителността осмисля успеха“ е израз и на Вашата лична кауза. Силно се надявам, че все повече хора ще последват Вашия пример, че все повече успели българи ще подават ръка на младите таланти, които катерят стръмната пътека към успеха. Приветствам и Вашите усилия спектакълът „Нощ на звездите“ да се превърне в продукция на световно ниво, която все повече разпалва в нашите деца стремежа към физическо и духовно съвършенство."

Носител на редица награди и отличия като еквилибрист в Холандия, Германия и Франция, от 2010 година Енчо Керязов има фондация на негово име, подпомагаща българските таланти, в сферата на изкуствата и спорта.
Видният български спортист и общественик е част от Обществения съвет по физическо възпитание и спорт към Президента на Републиката и лице на кампанията „Спортувай с Президента“.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ