Президентът Радев изкачи връх Зъбчето на Белмекен с голяма група спортисти

04.07.2020, Събота

Президентът Румен Радев отново демонстрира отношението си към планината, активния начин на живот и младите хора.
В съботния ден, след като се запозна с условията за подготовка във ВСК Белмекен, "втория дом“ на стотици олимпийски и световни медалисти, развявали гордо флага на България през последните 50 години, държавният глава пое по пътеката на шампионите и изкачи култовия връх "Зъбчето".

Походът беше част от инициативата „Спортувай с Президента“. В него се включиха стотина изтъкнати спортисти и треньори по хокей, кану-каяк, ръгби, триатлон, плуване, волейбол, футбол и много граждани, подкрепящи инициативата.

През август 2019, заедно с планински водачи, Радев достави аптечка и помощни средства до заслона "Кончето" в Пирин.

Вижте видеото

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ