Детският спорт в свят след COVID-19

11.05.2020, Понеделник

Спортът е неразделна част от българското общество. Създаването на рамка за възстановяване на спортната активност е необходима и трябва да се основава на обективна медицинска информация относно предаването на COVID-19. Приоритетът винаги трябва да бъде запазването на общественото здраве, като се сведе до минимум рискът от предаване на вируса. Възобновяването на спортните и рекреационни дейности може да допринесе за здравето, икономическите, социалните и културните ползи за българското общество.

За децата тези месеци на липса на сериозна физическа активност са оказали сериозно влияние на тяхното физическо и двигателно развитие. Но, и на тяхното ментално! Бъдещето ще потвърди тези думи! Факт е, че те изостават! Ще искат ли те да спортуват по стария начин след това. Как да ги върнем към спорта и откъснем от технологиите!

Сега, повече от всякога родителите имат уникална възможност да помогнат на децата си да развият мотивация за да се наслаждават на спорта и физическата активност през целия живот.
Редица въпроси остават отворени и предстои да бъдат проучени в бъдеще, но можем и сега да ги зададем и да се опитаме да отговорим.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ