В Деня на българския спорт Румен Радев удостои изявени спортисти с Почетния знак на президента

17.05.2021, Понеделник

За изключителни заслуги в развитието на българския спорт, танцовото изкуство и патриотично възпитание на младите хора в България бяха отличени известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева, олимпийският и европейски шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев, боксьорът Кубрат Пулев и състезателката по борба Тайбе Юсеин.

"За мен е чест в деня на българския спорт да връча заслужени отличия на видни наши спортисти, личности и общественици за техните изключителни постижения и безспорен принос за развитие на българския спорт и по случай техни юбилейни годишнини.

Днес имаме удоволствието сред нас да бъдат хора, които неведнъж са ни карали да се чувстваме горди, че сме българи и години наред разнасят славата на родината ни по света, които неведнъж са ни вдъхвали вяра, че не само можем да мерим сили с най-големите, но и да побеждаваме. Със своята несломима воля те са ни показвали, че човешките възможности нямат предел. Извели са не едно поколение българи по пътя към световната слава и продължават да ни обединяват като нация около своите невероятни постижения. За тези постижения само висок професионализъм, денонощен труд, безбройни лишения не стигат, трябва и голямо сърце и безпределна обич към България.

Едно общество има бъдеще, ако отдава дължимото на своите герои, затова приемете днешните отличия като дълбока признателност на цялото ни общество за това, което вие правите за България.

Използвам случая да изкажа своята дълбока благодарност и към вашите близки и съратници, които заедно с вас търпят всички несгоди във вашата кариера и лепенията съвсем не са малко, и които са част и то важна от мотора на вашите успехи.

Искам в деня на българския спорт да отправя най-добри пожелания към всички наши спортисти, треньори, преподаватели и спортни деятели за това, че отдават сили, енергия и талант на този социален феномен, наречен спорт. Затова и миналата година ние започнахме инициативата „Спортувай с президента“, която поради пандемията с коронавируса не успя да се разгърне, но се надявам, че с подкрепата на цялото общество, с вашата подкрепа ние ще върнем спорта на българските деца.

Искам да ви поздравя още веднъж със заслужените отличия и да ви пожелая много здраве, енергия, воля, нови последователи и бъдещи успехи в името на България.

На добър час!"

Известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева благодари от името на отличените. „Приемаме високите награди като признание за значимостта на това, което правим. Спортът е наша страст и съдба, лудост и радост, болка и гордост, унижение и неизмерна любов. Това са причините да приемем предизвикателството да работим за него в България“, подчерта в словото си Нешка Робева.

На церемонията присъстваха министърът на младежта и спорта г-н Андрей Кузманов, Георги Александров, съветник по младежта и спорта на президента, семейства и треньори.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ